Nedjelja, 1 listopada, 2023

State Department: Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Preporučeno

Nakon špekulacija pojedinih medija u našoj zemlji da će u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz State Departmenta su za portal “Avaza” demantirali ove navode.

– U ovom trenutku nemamo šta da najavimo i ne razmatramo sankcije za političare u BiH – zvanično je odgovoreno na upit “Avaza”.

Kako su pojedini mediji pisali, na proširenoj američkoj listi sankcija koja je prema njihovim navodima trebala biti objavljena uskoro, trebalo je biti više osoba iz sva tri konstitutivna naroda.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

Podsjećamo, od početka godine SAD su sankcionisale člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, bivšeg predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića (SDA), bivšu glavnu tužiteljicu i tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Mirsada Kukića i ATV televiziju, zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo