Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Stefanović otkrio detalje: Avion koji se srušio u Grčkoj vozio robu za Bangladeš

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

“Radilo se o osvjetljavajućim minobacačkim minama i školskim”, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje šta je avion prevozio.

Avion koji se sinoć srušiou Grčkoj prevozio je robu za Ministarstvo odbrane Bangladeša i imao je sve uredne dozvole, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je “netačno i zlonamjerno” da je avion krenuo za Ukrajinu.

“Pojavile su se špekulacije da se ovim letom švercuje naoružanje iz Srbije u Ukrajinu, ali ovo nije tačno, naravno. Već smo imali takve informacije, ali je onda dokazano da to nije tačno”, rekao je Stefanović, prenio je Tanjug.

On je dodao da su svi članovi posade aviona poginuli. Poginuli nisu državljani Srbije, rekao je Stefanović.

On je dodao da je Ukrajinska firma samo vlasnik aviona, a da je roba koju je prenosio avion iz srbijanske kompanije “Valir”.

“Radilo se o osvjetljavajućim minobacačkim minama i školskim”, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje šta je avion prevozio.

On je istakao da se više puta pojavljivala informacija da Srbija transportuje naoružanje Ukrajini i da se ona svaki put ispostavila kao netačna.

Podsjetimo, Grčka civilna avijacija potvrdila je sinoć da je ukrajinski teretni avion letio iz Srbije za Jordan kada se srušio u blizini Kavale.

Grčki mediji spekulišu da je avion prevozio “opasne materijale”, pretežno eksploziv.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo