Petak, 25 lipnja, 2021

Sterilizovali je a rodila petorke: Ima 21 godinu i 11 djece

Nemojte propustiti

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nimet al Batad je 21-godišnja majka 11 djece iz Gaze. Udala sa sa 14 godina i prvo je rodila četiri djevojčice. Nimet kaže da je zaista željela muško dijete koje bi nastavilo prezime porodice i kada je peti put ostala u drugom stanju, rodila je blizance od kojih je jedno bilo dječak.

“Nakon šestoro djece, išla sam na sterilizaciju, ali Božje davanje, ostala sam u drugom stanju i rodila petorke. Bila sam u šoku kada su mi doktori rekli za moje stanje“, objašnjava ona.

Nimet je odlazila kod lekara kako bi prekinula trudnoću, ali kako navodi, oni nisu htjeli da to učine kako je trudnoća bila starija od tri mjeseca.

“Oni su rekli da ne žele da ubiju petoro djece i da svako od njih ima svoju sudbinu. Poručili su mi da se pouzdam u Boga“, kaže Nimet.

“Doktori kažu da djeca moraju svaki dan da piju pre-term mlijeko. Jedna kutija tog mlijeka košta 13 dolara, a moj muž mjesečno zarađuje 200 dolara i imamo jedanaestoro dece”, kaže Nimet.

(Kurir)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo