Petak, 17 rujna, 2021

Stevandić: Fokus na Republici Srpskoj, a ne na paravojnim formacijama i hodžama u FBiH

Nemojte propustiti

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da je skupštini podmetnuto da su se u njenim prostorijama okupljale paravojne formacije i da niko nikada u Srpskoj nije pozivao na nasilje.

“Ovo je notorna neistina i najprljavije podmetanje u našoj istoriji, ali je nažalost poprimilo veliki medijski značaj, što je izazvalo uznemirenje javnosti. Za ovo se niko nije izvinio, iako niko nije pozivao na nasilje, niti rekao ružnu riječ i uvrijedio”, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao da će Narodna skupština nastaviti da funkcioniše u skladu sa demokratskim principima.

“Veoma mi je žao što opozicija svoje rasulo pokušava da nadokandi izazivanjem incidenata u Narodnoj skupštini i što postoje najave da će tako biti i na predstojećoj sjednici. Važno je to da Republika Srpska ima spreman odgovor na sve provokacije i incidente”, dodao je Stevandić.

On je konstatovao da je fokus na Republici Srpskoj, a ne na paravojnim formacijama i hodžama u Federaciji BiH (FBiH) koji pozivaju na nasilje i uništenje Srpske.

“Ljude iz Saveza za promjene, koji našoj skupštini podmeću ovakve stvari, to ne interesuje. Kod nas se koriste slike sa interneta nabildovanih mladića, a da nijedan čovjek nije prekršio zakon i pozivao na nasilje”, istakao je Stevandić.

On smatra da će destrukcija biti metodologija rada opozicije u nastavku skupštinskih zasjedanja.

“Nepojmljivo je da opozicija ne podrži predloženi dnevni red za predstojeću sjednicu, iako su uvrštene njihove interpelacije o zdravstvu i u javnim preduzećima”, rekao je Stevandić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo