Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Stevandić: Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

Šef Srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić kazao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ode bez buke i vrijeđanja Republike Srpske.

Stevandić je dodao da je Inzko mandat proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske.

  • Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku. Sve je to radio 12 godina, a pogotovo je pojačao u posljednje dvije. To mu ne treba. Neka ide bez buke, naveo je Stevandić.

Kako prenosi Srna, on je naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka, kao, nažalost, i mnogi drugi.

  • On se ponašao kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci, u stvari, cijela BiH, a da Republika Srpska kao ustavna dejtonska kategorija i ne postoji, odnosno da postoji kada treba neko da se vrijeđa, rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

  • Cjelokupni mandat je proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske, dodao je Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo