Četvrtak, 23 rujna, 2021

Stevandić: Ne pravim crne liste, napadaju mene i Dodika jer smo najjači

Nemojte propustiti

Predsjednik Ujedinjene Srpske i potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić nezvanično se u političkim krugovima pominje kao jedan od autora navodnog spiska “nepodobnih Srba”. To ne samo da je netačno, nego je i prilično podmuklo, kaže Stevandić za Vijesti.ba.

“Od momenta kada su me ocijenili kao veliki faktor koji neće dozvoliti da oni ostvare ikakav izborni rezultat, jer su nas prevarili u konceptu nakon izbora 2014. godine, stalno doživljavam neku vrstu podmetanja i spinovanja. Sa ovim tvrdnjama neće me spriječiti u napredovanju, koje je evidentno i za mene i za Ujedinjenu Srpsku. No, logično mi je što su poslije predsjednika RS Milorada Dodika, uslikali i mene, jer oni jednostavno traže način da pokušaju da odstrele one za koje smatraju da su trenutno najjači”, ističe Stevandić.

Potcrtava da mu takvi navodi imponuju jer ga, kako kaže, tretiraju kao političkog kapitalca.

“S druge strane, neugodno mi je, jer to izaziva prilično veliku mučninu kod građana koji nisu informisani o čemu se stvarno radi”, kaže u Stevandić za Vijesti.ba.

Kako navodi, osim bobmbastičnih laži i dezinformacija, SDS se ne bavi nikakvom drugom politikom, posebno ne ozbiljnom politikom.

“Najveća laž o paravojnim formacijama razbila se u paramparčad, a za tu laž nisu mogli naći nikakve dokaze. Da bi se smanjila šteta od te laži, sada se sve svodi na to da se pokušava pričati o nekim crnim spiskovima, listama, batinašima koji će, kao, ganjati ljude iz opozicije. To je isto kao kada djecu plašite babarogama”, navodi Stevandić.

Ovakvo ponašanje smatra neozbiljnim i neinteligentnim.

“Ne postoje nikakve crne liste. Neki ljudi su svojim djelovanjem i svojom politikom sebe kod naroda upisali na mjesto na listi za koju neće glasati. To su jedine liste koje postoje”, naglašava predsjednik Ujedinjene Srpske i potpredsjednik NSRS.

U razgovoru za Vijesti.ba osvrnuo se i na istraživanja javnog mjenja, koje je uoči izbora, proveo Savez za promjene.

“Pošto su vidjeli da stoje katastrofalno i da je gotovo nemoguće da ostvare ikakav rezultat na izborima, pribjegli su senzacionalističkim nastupima kako bi privukli pažnju ili probudili neku vrstu percepcije kako ih neko treba žaliti, štititi ili im pomoći. Mislim da će nastaviti da rade ovaj posao i da će nastaviti da traže neke nove senzacionalističke povode. Do sada se pokazalo da je sve to laž”, zaključio je Stevandić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BHRT prekinuo prijenos Komšićevog obraćanja u UN-u, evo šta su poručili gledaocima

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo...

Možda vas zanima i ovo