Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Stevandić ohladio Čovića: “U UIO BiH, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora”

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

– U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi iz reda Bošnjaka i Hrvata.

Pojedini ministri u Vijeću ministara BiH zaustavili su raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, iako je Miri Džakuli istekao mandat.

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić poručuje da je najtragičnije to što Srbi najčešće budu “zakinuti”.

– U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi iz reda Bošnjaka i Hrvata. I u mnogim drugim institucijama u statusu vršioca dužnosti su pojedinci unedogled, a Srbi su ti koji prvi treba da popuste. To je slika i prilika BiH. Jedina normalna politika je sve ili ništa, jer je jasno da je od parcijalnih pregovora o pozicijama Srpska na najvećem gubitku – smatra Stevandić.

O trzavicama u vezi s imenovanjima koje bi mogle da se odraze i na pregovore stranaka o zakonima koji treba da dođu na dnevni red, Nenad Stevandić ocijenio je da je BiH samo deklarativno na evropskom putu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo