Utorak, 3 kolovoza, 2021

Stevandić podnio ostavku na sve funkcije u SDS-u

Nemojte propustiti

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a (NSRS) i član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić podnio je danas ostavku na sve funkcije i članstvo u SDS-u, jer tvrdi da je rukovodstvo te stranke odstupilo od izvorne ideje te stranke.

Stevandić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da će ubuduće biti opozicioni poslanik u NSRS-u te da će glasati u skladu sa svojim opredjeljenjem.

Kaže da se na ovaj korak „odlučio teška srca, a ne iz bijesa“.

Stevandić tvrdi da je SDS napustio ideju zbog koje je formiran i zbog koje je dobio veliki broj glasova.

– SDS nije dobio mandat da prenosi nadležnosti s RS-a na nivo BiH – kazao je, ističući da se na neke članove SDS vrši pritisak posljednjih dana da se oglase protiv njega.

– Izdaja ideje SDS-a i moralno posrnuće rukovodstva ne mogu se prikriti propagandom uvreda i diskriminacijom kadrova krajiških i drugih regija RS, koji su se protivili privatizaciji stranke i dislociranju kadrova i odlučivanju u kancelariji organa na nivou BiH – naveo je Stevandić.

Istakao je da se nada da ovo rukovodstvo SDS-a „neće dugo opstati jer ne predstavljaju volju članova već samo svoje ‘gole’ interese za foteljama na nivou BiH“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo