Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Stevandić ‘polupao lončiće’: CIK radi svoj posao, Vasić je pravosnažno presuđen

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Nenad Stevandić je poručio da će Ujedinjena Srpska biti bar pet puta jača tokom i nakon izbora.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić stao je u odbranu svog stranačkog kolege Kostadina Vasića kojem treba da bude oduzet poslanički mandat zbog sudske presude. Pri tome Stevandić je pomiješao lončiće jer zakon i pravila CIK-a o izbornim zvaničnicima nemaju veze s njihovom navodnom borbom za bolje društvo. Za CIK Vasić je presuđeni političar koji na osnovu toga mora snositi sankcije.

Narodni poslanik Kostadin Vasić još nije iscrpio sve pravne lijekove u vezi sa presudom i odlukom Centralne izborne komisije, gdje će uložiti žalbu, izjavio je Stevandić.

Stevandić kaže da će Ujedinjena Srpska odgovoriti na najbolji način na odluku CIK-a da oduzme poslanički mandat Vasiću i istakao da je riječ o čovjeku koji je “stvarao RS i borio se protiv narko-mafije i raznih vrsta zloupotreba”.

Odgovarajući na pitanje da li će Vasić podnijeti ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo, Stevandić je rekao da su CIK i Institut dva potpuno odvojena pitanja i ne rješavaju se zajedno.

Stevandić je rekao i da se u javnosti malo zna da je Vasić imao sukob sa čovjekom koji je narko-diler, koji je presuđen i ležao je sedam godina zatvora u Njemačkoj, nakon čega je deportovan iz te zemlje i došao u Zvornik.

“Taj čovjek je 2017. godine provocirao i napadao Vasića. Nažalost, epilog je takav da je narodni poslanik Kostadin Vasić, koji se borio za Republiku Srpsku i koji se bori protiv narko-mafije inkriminisan, dok je presuđeni narko-diler potpuno zaštićen i od njega je napravljena žrtva”, kaže Stevandić i dodaje da narko mafija može da bude srećna.

Stevandić je napomenuo da za njega najveće razočarenje predstavljaju poruke društvu da narko-mafija ima takav uticaj da tako štiti ljude koji su nesporno presuđivani.

Stevandić je i poručio da će Ujedinjena Srpska biti bar pet puta jača tokom i nakon izbora.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je prestanak mandata poslaniku Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadinu Vasiću, rekla je portparol CIK-a Maksida Pirić, te navela da ta odluka još nije pravosnažna jer Vasić ima pravo žalbe u roku od dva dana.

Vasić, koji je i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nedavno je pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ukinuti akcize na gorivo ili podijeliti vaučere od 200 KM svakom punoljetnom građaninu?

Dok građani ove države čekaju bilo kakvu pomoć zbog teške ekonomske situacije u kojoj su se našli zbog galopirajuće...

Možda vas zanima i ovo