Subota, 22 siječnja, 2022

Stevandić se žali u Beogradu i traži pomoć Vučića: Pritisci jači nego 90-ih, spremnost na sukobe i incidente dolazi isključivo iz FBiH

Nemojte propustiti

-Pritisak ne dolazi samo od međunarodne zajednice, nego i iz Federacije, u kojoj postoji jedinstven nastup svih političkih partija, bez obzira na političku orijentaciju, smatra Nenad Stevandić.

Predsjednik Ujedinjenje Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će lideri opozicije u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine biti pozvani kao svjedoci, a da će lideri stranaka na vlasti u RS-u biti optuženi, te “da to nije nikakva novost u djelovanju Tužilaštva, pošto se na isti način pokušalo diskreditovati političare prilikom održavanja referenduma o 9. januaru.”

-Tužilaštvo i tad nije ništa moglo da uradi, pa neće ni sad, ali ono što se dešava je samo kontinuitet pokušaja stvaranja podjela među političarima u Republici Srpskoj, i njene stigmatizacije. Ratna propaganda, spremnost na sukobe i incidente dolazi isključivo iz Federacije, jer Republika Srpska predstavlja trenutno jedinu demokratsku vertikalu, što je trn u oku političarima koji za cilj imaju njeno ukidanje, izjavio je Stevandić gostujući u emisiji na Happy TV.

Pozvao je ponovo lidere parlamentarnih stranaka da se sastanu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da tako dogovore jedinstven pristup i otpor pritiscima koji su, smatra Stevandić, veći nego devedesetih.

-Pritisak ne dolazi samo od međunarodne zajednice, nego i iz Federacije, u kojoj postoji jedinstven nastup svih političkih partija, bez obzira na političku orijentaciju, smatra Stevandić.

-Paralelno postoje pritisci i na Srbiju, jer se ona “izdigla” iz svoje uloge koja joj je namjenjena, zahvaljujući predsjedniku Vučiću, te se i na njega pokušava baciti ljaga. To je scenario koji je i ranije viđen na ovim prostorima, kad se na sve srpske lidere pokušavala prebaciti sva odgovornost i samo njih se proglasiti za zločince, zaključuje Stevandić.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo