Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Stigla čestitka iz susjedne Hrvatske: Podupiremo, provedbu i drugog dijela sporazuma koji su potpisali Izetbegović i Čović

Nemojte propustiti

“Čestitamo novom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću – Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo kako će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta”, navode iz MVP Hrvatske.

Ministarsatvo vanjskih poslova Hrvatske pozdravilo je “uspješno okončanje izbora i konstituiranje institucija u Mostaru koje je dovršeno izborom za gradonačelnika Mostara i prethodno uspostavom gradskog Vijeća”.

“Također pozdravljamo i činjenicu da je proces okončan u demokratskom ozračju i sukladno sadržaju Statuta Grada Mostara. Građani Mostara nakon 12 godina imali su priliku birati svoje predstavnike u gradskoj vlasti. Uz građane Mostara i međunarodna zajednica je dugo očekivala taj trenutak i pridavala mu iznimnu važnost. Čestitamo novom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću – Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo kako će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta”, naveli su iz Ministarstva.

Također, navode, “pozdravljaju i činjenicu kako se uspješnom provedbom ovih lokalnih izbora ispunjava dio postignutog političkog Sporazuma predsjednika HNS-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, dogovorenog pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice 17. lipnja 2020. u Mostaru”.

“Ohrabreni ovim uspjehom nadamo se, i podupiremo, provedbu i drugog dijela tog sporazuma, onog o reformi krovnog izbornog zakona, a koji je dogovoren i potpisan istog dana u Mostaru, također u nazočnosti predstavnika međunarodne zajednice. Nema sumnje kako bi provedba i tog sporazuma dovela do stabilizacije političkih i društvenih odnosa u BiH, pospješila njezinu funkcionalnost te ubrzala njezin put prema Europskoj uniji i NATO-u”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH donosi odluku: Po 100 KM penzionerima i borcima…

Predviđeno je da ove kategorije dobiju novčanu pomoć u iznosu od 100 KM. Na današnjem radnom sastanku federalni premijer Fadil...

Možda vas zanima i ovo