Petak, 24 ožujka, 2023

Stigla jasna poruka iz Evropskog parlamenta za Vučića: Prestani sjediti na dvije stolice!

Nemojte propustiti

Odbijanjem usklađivanja s vanjskom politikom EU i pridruživanjem sankcijama protiv Putinovog rata u Ukrajinoj dovodite u pitanje EU budućnost”, poručio je Kyuchyuk

Član Evropskog parlamenta iz Bugarske, Ilhan Kyuchyuk poslao je vrlo jasnu poruku za srbijanskog predsjednika zbog situacije u Ukrajinoj.

“Vrijeme je da se pošalje jasan signal predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prestane igrati igrice. Ne možete sjediti odjednom na dvije stolice, gospodine Vučiću.

Odbijanjem usklađivanja s vanjskom politikom EU i pridruživanjem sankcijama protiv Putinovog rata u Ukrajinoj dovodite u pitanje EU budućnost”, poručio je Kyuchyuk putem Twittera.

Podsjetimo da se Vučić nedavno obratio srbijanskoj javnosti te potvrdio da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, jer se u dokumentu ne pominje uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je istakao da je ovo tek početak, i da će pritisci na Srbiju biti ogromni u narednom periodu.

“Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa europskim i svjetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Vidjeli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Vidjeli ste da su Albanci (Kosovo) uputili zahtjev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo