Utorak, 18 siječnja, 2022

Stigla najavljena promjena, a šta slijedi; Nedim Sladić: Slično kao i daleke 2009. godine, probila se…

Nemojte propustiti

O vremenskim prilikama koje su pred nama oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić.

Jutros je u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -6; Doboj -2; Prijedor 0; Banja Luka, Zenica 1; Drvar, Ivan-sedlo 2; Grude, Sarajevo 3; Livno, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 4; Bijeljina, Trebinje 5; Bugojno 6; Gradačac 7; Neum 9; Bihać 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 12, u Krajini, Posavina i na sjeveroistoku Bosne do 16 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 9 °C, sapćeno je iz FHMZ-a.

Već sutra očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. U centralnoj i istočnoj Bosni padavine uglavnom u večernjim satima. Intenzivnije padavine na sjeveru Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, u Hercegovini, Posavini i Krajini do 12, a dnevna od 6 do 12, u Hercegovini, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne do 16 °C.

O vremenskim prilikama koje su pred nama oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić.

“Danas i u naredna dva dana neuobičajeno visoke temperature zraka u našoj zemlji, slično kao i daleke 2009. godine. Dnevne temperature od 10 do 15, na sjeveroistoku Bosne i do 17 °C”, naveo je Sladić na svojoj Facebook stranici, a potom, dodao:

“Južina je probila do 925 hPa sloja (700 metara visine), pa lijepo fenira više predjele. Tokom dana probit će i u niže slojeve”.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo