Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Stigla nevjerovatna ponuda za Aluminij, milijarder iz Vareša tvrdi: “U kratkom roku dostupno 520 miliona eura!’

Nemojte propustiti

Ivan Žilić koji je poznat kao, kako se medijima više puta hvalio, najbogatiji Hrvat i najveći izumitelj, nudio je spas Uljaniku, Petrokemiji i Agrokoru. Prije pet godina, nudio je novac i za Hypo banku, košarkaški klub Zadar, tvrdio da bi mogao spasiti Grčku u jeku najveće financijske krize.

Ivan Žilić, milijarder porijeklom iz Vareša, a koji trenutno živi u Luksemburgu, poslao je pismo namjere Vladi Federacije BiH u vezi kompanije Aluminij, u kojem navodi kako “u kratkom roku namjerava preuzeti spomenutu kompaniju, bez obzira na cijenu električne energije”, piše Bljesak.info.

Kako je u pismu naveo Žilić, “cilj stjecanja svih dionica je srednjoročno restrukturiranje cijelog poduzeća”. Žilić je u pismu naveo kako “u tu se svrhu odmah mogu dobiti sredstva iz kapitala”.

“Količina raspoloživih sredstava ovisi o bonitetu tvrtke. Prvom tranšom odmah je dostupan iznos od 520 miliona eura koji se ne koristi samo za kupnju dionica, već i za obnovu kompanije. Sljedećih 200 miliona eura predviđeno je za daljnju tranšu kako bi se firma u potpunosti oslobodila od duga i učinila je prikladnom za budućnost”, navodi Žilić u pismu Vladi Federacije BiH.

Podsjetimo, Žilić koji je poznat kao, kako se medijima više puta hvalio, najbogatiji Hrvat i najveći izumitelj, nudio je spas Uljaniku, Petrokemiji i Agrokoru. Prije pet godina, nudio je novac i za Hypo banku, košarkaški klub Zadar, tvrdio da bi mogao spasiti Grčku u jeku najveće financijske krize. Žilić je dugo vremena radio u Fordu s kojim se sporio oko patenta kojeg mu Ford nije htio priznati.

Ivan Žilić rođen je u Bosni i Hercegovini 1948. godine, u mjestu Vareš, imao je četiri brata i tri sestre, objavio je svojevremeno Jutarnji list u priči o ovom čovjeku. Otac mu je u Kraljevini Jugoslaviji bio major u vojsci, a nakon rata zaposlio se u željeznici. Porodica je ranije živjela u Konjicu pa se preselila u Sarajevo, nakon čega je dom pronašla u Varešu, gdje je Žilić i rođen. Tamo je završio osnovnu školu pa zanat za motomehaničara, da bi svoj prvi posao pronašao u jednoj špediterskoj firmi. No malena plaća, rekao je jednom, bila je razlog da sreću odluči pronaći u Njemačkoj.

Opširnije o Ivanu Žiliću možete gledati u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo