Utorak, 22 lipnja, 2021

Stigla pomoć od Vučića: U Goražde dopremljena medicinska pomoć iz Srbije

Nemojte propustiti

Gradska uprava Goražda je uputila 52 pismena zahtjeva za pomoć i isto toliko telefonskih, te da se uskoro očekuje medicinska oprema iz drugih zemalja.

U Goražde je dopremljena pomoć Republike Srbije, što je rezultat pisma koje je predsjedniku te zemlje Aleksandru Vučiću uputio gradonačelnik Muhamed Ramović, zatraživši konkretnu medicinsku pomoć, koja je kasno sinoć stigla u grad na Drini.

Dopremljena su dva respiratora, jedan klinički i jedan mobilni, 300 testova za koronavirus, zatim 10.000 jednokratnih zaštitnih rukavica, 10.000 respiratornih maski, 500 litara dezinfekcionih sredstava, 500 vizira, 200 zaštitnih skafandera za medicinsko osoblje i isto toliko zaštitnih naočala.

– Iako smo se nadali i priželjkivali da će medicinska oprema biti isporučena ranije, budući da se još ne nazire kraj pandemije, oprema će biti od velike koristi našim zdravstvenim ustanovama i građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim predsjedniku Republike Srbije i svim građanima Republike Srbije na vrijednoj opremi i razumijevanju. Zahvalnost dugujem i prijateljima iz Sandžaka koji su pokazali izuzetnu susretljivost i želju da daju doprinos u obezbjeđivanju opreme za svoje sunarodnjake u Bosni i Hercegovini – istakao je Ramović.

Dodao je da je Gradska uprava uputila 52 pismena zahtjeva za pomoć i isto toliko telefonskih, te da se uskoro očekuje medicinska oprema iz drugih zemalja.

– Od ponedjeljka oprema će biti raspodijeljena za osam naših jedinica Civilne zaštite, te našim ostalim ustanovama i preduzećima, kao i mjesnim zajednicama – kazao je Ramović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo