Utorak, 15 lipnja, 2021

Stigla prognoza do kraja aprila: Hoće li biti novih padavina?

Nemojte propustiti

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u periodu od 22 do 29 aprila očekuje nas promjenjivo vrijeme praćeno kišom i pljuskovima.

Kao i tokom prve polovice aprila i u trećoj sedmici mjeseca gotovo sigurno nastavlja se relativno toplo i nestabilno vrijeme, a vjerovatno i u zadnjoj sedmici mjesec, saopćeno je danas u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, veća vjerovatnoća za kišu i lokalne pljuskove je u utorak i četvrtak.

U srijedu se očekuje veći dio dana sunčano, uz postepeno naoblačenje pred kraj dana s sjevera. Temperature zraka u laganom porastu. Pojava mraza moguća je samo u planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 1°C i 5°C, a na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 13°C i 18°C. Pred kraj sedmice u Bosni maksimalne temperature očekuju se do 20°C, a na jugu zemlje do 22°C.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u periodu od 22 do 29 aprila očekuje nas promjenjivo vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se na jugu i zapadu zemlje. Temperature zraka iznad prosjeka do kraja mjeseca.

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 8°C do12°C a maksimalne dnevne između 19°C i 25°C u Bosni, a u Hercegovini do 27°C, saopćeno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo