Četvrtak, 28 listopada, 2021

Stigla žalba Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo: Porodica Redžić traži da se provede nova istraga

Nemojte propustiti

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavljena je žalba na odluku o nepokretanju istrage u predmetu “Sulejman Redžić” koju je podnijela njegova porodica.

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Odluku o nepokretanju istrage Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo donijelo je 8. marta nakon što je objavljeno da je Redžić, čije je tijelo pronađeno 21. januara u kanjonu Miljacke, umro zbog naglog akutnog krvnog zastoja, prouzrokovanog prekidom rada srca.

Prema riječima sekretara Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Nevena Kramera, žalba će biti proslijeđena glavnom tužiocu Rajku Čoloviću, koji će je u narednih nekoliko dana razmotriti i donijeti odluku o tome hoće li biti istrage o ovom slučaju.

Žalbu je podnio brat umrlog Izet Redžić u ime porodice koja sumnja da Sulejman nije umro prirodnom smrću i koja traži da se provede nova istraga koja bi, kako smatraju, trebalo da otkrije uzrok smrti i okolnosti Redžićevog nestanka, piše “Dnevni avaz”.

Tužilaštvo je najavilo da bi, ukoliko bi došlo do saznanja o postojanju novih činjenica i dokaza koji bi opravdali osnov sumnje da je izvršeno krivično djelo, donijeti naredbu o provođenju istrage.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo