Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Stigli obrasci, odblokirana registracija automobila

Nemojte propustiti

– Imamo obećanje da će se isporuka ubuduće vršiti redovno, tako da očekujemo da naši građani više neće imati problema s nestašicama potvrda o vlasništvu i potvrda o registraciji – naveo je Katica.

Potvrde koje se izdaju prilikom registracije motornih vozila su ponovo dostupne građanima a nakon što je kratko došlo do obustave njihovog izdavanja.

Kako je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica danas su u MUP KS stigli obrasci za potvrde.

– Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEA) jutros je počela sa isporukom u BiH, a MUP KS je dobio dovoljne količine ovih obrazaca za narednu sedmicu. Imamo obećanje da će se isporuka ubuduće vršiti redovno, tako da očekujemo da naši građani više neće imati problema s nestašicama potvrda o vlasništvu i potvrda o registraciji – naveo je Katica.

Katica je ranije kazao kako je ovaj problem bio prisutan u cijeloj BiH, a zbog kašnjenja dobavljača za IDDEA-u iz Banje Luke, koji distribuira ove obrasce na cijeloj teritoriji BiH pa tako i za MUP KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik otkrio imena svjetskih lidera od kojih očekuje pomoć i tri načina kako će postići zacrtano: Sva s**nja ovdje su napravila četiri neizabrana...

The Guardian u tekstu koji potpisuje Daniel Boffey navodi da je Dodik posljednjih sedmica naširoko osuđivan zbog njegove namjere...

Možda vas zanima i ovo