Petak, 14 svibnja, 2021

Stiže ledena fronta s Arktika: Donosi snijeg i oluje

Nemojte propustiti

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najvša dnevna temperatura od 22 do 28 stupnjeva.

Polarna hladnoća jučer je zahvatila Baltik te se nastavila kretati prema središnjoj Europi. Očekuje se da bi ovo zahlađenje s Arktika u naše krajeve trebalo stići krajem sedmice.

Poznati meteorološki servis Severe Weather EU objavio je na svom Twitteru da će temperature biti znatno ispod prosjeka za ovo doba godine.

Iznimno hladna arktička fronta koja se kreće prema Europe izazvat će veliki temperaturni pad, a meteorolozi predviđaju da bi u nekim regijama u samo 24 sata temperature zraka mogle pasti i do 20°C.

Značajno zahlađenje vrlo vjerojatno će donijeti i dosta snježnih padalina u Alpama te uzrokovati mnoge oluje na Mediteranu. Prema prognozama WXCHARTS-a, osim olujnog nevremena, sjeverni dio Mediterana očekuju i ogromne količine kiše što će naštetiti brojnim turističkim destinacijama, prenosi Večernji list.

Polarna hladnoća jučer je zahvatila Baltik te se nastavila kretati prema središnjoj Europi. Očekuje se da bi ovo zahlađenje s Arktika u naše krajeve trebalo stići krajem sedmice.

U Mađarskoj i Rumunjskoj doći će do velikog temperaturnog pada pa bi se u samo 24 temperature mogle pasti za 20°C i tako se približiti nuli.

Poznati meteorološki servis Severe Weather EU objavio je na svom Twitteru da će temperature biti znatno ispod prosjeka za ovo doba godine. “Očekujte jake grmljavinske oluje širom sjevernog i srednjeg Sredozemlja”, poručili su.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo