Petak, 30 srpnja, 2021

Stiže prvi Pepsi smartphone, Pepsi P1

Nemojte propustiti

Kompanija Pepsi koja se bavi proizvodnjom gaziranih sokova je objavila kako će tokom sljedećih nekoliko mjeseci ući na kinesko smartphone tržište.

Pepsi za sada ne planira proizvoditi sopstvene telephone, umjesto toga, u saradnji sa neimenovanim partnerom će jednostavno prodavati njihove telefone i dodatke za njih pod svojim imenom.

Portparolka kompanije je ovaj potez uporedila sa nedavnim ulaskom kompanije na tržište odjeće, gdje takođe prodaju partnerske proizvode pod svojim imenom.

Prvi Pepsi smartphone bi se trebao naći u prodaji već 20. oktobra pod imenom Pepsi P1, a prema pisanju portala Mobipicker, krasiće ga solidne, ali ne i high-end specifikacije.

U glasinama se spominje da će se raditi o phabletu dijagonale ekrana od 5,5 inča, koji će biti pokretan procesorom od 1,7 GHz, a posedovat će 16 GB interne pohrane, dok će mu cena iznositi oko 200 dolara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo