Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Stogodišnje blizanke umrle jedna za drugom u nekoliko sedmica

Nemojte propustiti

Bilazankinje Florence Davies i Gleny Thomas umrle su u domu za stare osobe u Velikoj Britaniji samo u nekoliko sedmica, jedna za drugom. “Bila je velika privilegija za sve nas u Abermillu da se brinemo da dvije tako prekrasne dame”, rekla je Christine Tipper zamjenica direktora Abermill Care Home.

“Obje su imale tako pozitivan uticaj na život i ambijent ovdje kod nas i svima nama, kao i njihovoj porodici i prijateljima će jako nedostajati”, prenosi abcnews.com

Thomas je preminula u četvrtak, 20. aprila, samo 27 dana prije Davies, koja je umrla u srijedu 20. maja. Dvije sestre, koje su rođene 22. novembra 1911 imale su petoro djece, 12 unučadi i 19 praunučadi.

Glasnogovornica Abermill Care Home izjavila je kako su obje uživale u vremenu koje su provodile zajedno u dijelu za zajedničko druženje, a sobe su im bile jedna do druge. Čak su napravile unutrašnja vrata kako bi dijelile kuhinju i kako bi im bilo lakše da vide jedna drugu.

Njihova smrt došla je nekoliko mjeseci nakon rođendanske zabave koju su im, povodom 103. rođendana, priredili njihovi najbliži, osoblje ali i ostali ukućani.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo