Petak, 24 ožujka, 2023

Stojanović napao SDA: Kakva vaša građanska država?! Izdali ste Armiju RBiH, preča vam džamija od države!

Nemojte propustiti

Stojanović je rekao da je “Lendo dobio zadatak” i da se “ponaša se kao stranački vojnik”.

Igor Stojanović gostovao je u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.

Hadžifejzović: Dodik ti kaže da si antisrpski nastrojen, a SDA da oduzimaš prava Bošnjacima.

Stojanović: Smiješno je da mi SDA kaže da sam protiv Bošnjaka, a bio sam borac Armije, Dodik kaže da sam antisrpski nastrojen a Srbin sam, ali Bosanac iznad svega
Neprijatelji su mi i SNSD i SDA! Puno teže je biti Bošnjak u Banjoj Luci nego Srbin u Sarajevu! Ja sam za ekstremnu promociju građanstva, za to se borim!

Govoreći o (ne)formiranju vlasti na federalnom nivou, Stojanović je rekao da je “Lendo dobio zadatak” i da se “ponaša se kao stranački vojnik”.

– Pitao sam ga da li se borio za BiH u kojoj će biti blokirano formiranje vlasti! Lendo neće dati potpis na formiranje Vlade FBiH! Osmorka ima sve ključeve osim ključa u Klubu Bošnjaka. U Klubu Bošnjaka nemamo volju Bošnjaka nego volju kuglica! Iluzija je da će se međunarodna zajednica suprotstaviti nacionalizmu. SDA opravdava blokadu vlasti time što je to radio HDZ… SDA je važniji vjerski identitet nego državni… SDA je važnije ići u džamiju nego država! Važniji je nacionalni identitet nego građanski! SDA najveću štetu pravi Bošnjacima… Pravljenje ekskluzivno bošnjačkog dijela BiH najviše će štetiti Bošnjacima! – ustvrdio je Stojanović.

Kompletan razgovor gledajte u priloženom videu…

Interesantno za vas

Izdvajamo

Državljanstva BiH u ovoj godini se odreklo više od 360 ljudi, od 1996. preko 97 hiljada

Lica koja stiču državljanstvo neke druge države administrativnu taksu plaćaju 800 KM, Državljanstva Bosne i Hercegovine za nešto više od...

Možda vas zanima i ovo