Četvrtak, 25 travnja, 2024

Stojanović napao SDA: Kakva vaša građanska država?! Izdali ste Armiju RBiH, preča vam džamija od države!

Preporučeno

Stojanović je rekao da je “Lendo dobio zadatak” i da se “ponaša se kao stranački vojnik”.

Igor Stojanović gostovao je u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.

Hadžifejzović: Dodik ti kaže da si antisrpski nastrojen, a SDA da oduzimaš prava Bošnjacima.

Stojanović: Smiješno je da mi SDA kaže da sam protiv Bošnjaka, a bio sam borac Armije, Dodik kaže da sam antisrpski nastrojen a Srbin sam, ali Bosanac iznad svega
Neprijatelji su mi i SNSD i SDA! Puno teže je biti Bošnjak u Banjoj Luci nego Srbin u Sarajevu! Ja sam za ekstremnu promociju građanstva, za to se borim!

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Govoreći o (ne)formiranju vlasti na federalnom nivou, Stojanović je rekao da je “Lendo dobio zadatak” i da se “ponaša se kao stranački vojnik”.

– Pitao sam ga da li se borio za BiH u kojoj će biti blokirano formiranje vlasti! Lendo neće dati potpis na formiranje Vlade FBiH! Osmorka ima sve ključeve osim ključa u Klubu Bošnjaka. U Klubu Bošnjaka nemamo volju Bošnjaka nego volju kuglica! Iluzija je da će se međunarodna zajednica suprotstaviti nacionalizmu. SDA opravdava blokadu vlasti time što je to radio HDZ… SDA je važniji vjerski identitet nego državni… SDA je važnije ići u džamiju nego država! Važniji je nacionalni identitet nego građanski! SDA najveću štetu pravi Bošnjacima… Pravljenje ekskluzivno bošnjačkog dijela BiH najviše će štetiti Bošnjacima! – ustvrdio je Stojanović.

Upravo se čita:  Vučić u UN-u: Glasajte protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kompletan razgovor gledajte u priloženom videu…

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas