Utorak, 18 svibnja, 2021

S. Arabija: Stopostotni porez plaćat će svi kafići i restorani koji poslužuju nargilu

Nemojte propustiti

Pojedini tvrde kako je namjera novog poreza u Saudijskoj Arabaiji očuvanje javnog zdravlja.

Saudijska Arabija donijela je početkom ovog mjeseca odluku o uvođenju stopostotnog poreza na račune u kafićima i restoranima koji poslužuju nargilu.

Iako još uvijek nije jasno kako će se ova odluka primjenjivati, ona je potaknula lavine ritika na društvenim mrežama u zemlji gdje je ova tzv. vodena lula vrlo popularna.

Vladin Službeni list je ranije ovog mjeseca rekao da će se porez primjenjivati ​​na sve duhanske proizvode, a prema odluci Ministarstva općih poslova primjenjivaće se na „ukupan račun objekata koja poslužuju duhanske proizvode”.

Brojni restorani i kafići s kojima je kontaktirala Agence France-Presse (AFP) izjavili su kako vjeruju da se porez primjenjuje na sve narudžbe u objektu koji poslužuje duhanske proizvode, bez obzira na to je li narudžba uključivala nargilu ili ne.

U međuvremenu, neki od njih su prestali nuditi nargilu a drugi su snizili cijene kako bi ugodili kupcima.

Suočeni sa stalnim budžetskim deficitom, najveći svjetski izvoznik sirove nafte pribjegao je mjerama poput smanjenja subvencija za gorivo i električnu energiju i uvođenja novih poreza, uključujući cigarete i bezalkoholna pića.

No pojedini tvrde kako je namjera novog poreza ipak očuvanje javnog zdravlja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo