Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Strah od Komšićeve građanske BiH: Kako je iz RS-a stiglo prvo priznanje visokog predstavnika?

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

S obzirom da je Karan profesor Ustavnog prava sada bi svima trebalo jasno da političari iz RS-a svojom blokadom države neosnovano nanose štetu svima, pa i RS-u.

Profesor Ustavnog prava Siniša Karan u neuspješnom pokušaju odbrane RS –a od građanske BiH koju zagovara Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić priznao je Christiana Schmidta, piše NAP.ba.

Budući da je Komšić svoju izjavu, kojom narušava Ustav BiH i koja dovodi do nestabilnosti BiH, dao pred takozvanim visokim predstavnikom Šmitom, kojeg Komšić priznaje, pozivamo Šmita da smijeni člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i da se iz Slovenije vrati kao građanin BiH, a ne kao član Predsjedništva.

Svoju vlastitu nedosljednost Karan je dokazao upravo ovom rečenicom jer bi kao pravnik morao znati da neko ko nije legitiman ne može smjenjivati. S druge strane Karan kao profesor Ustavnog prava ne bi smio negirati građane, posebno ima li se u vidu da je međunarodnim presudama utvrđena diskriminacija građana u BiH. Otišao je Karan i korak dalje, kao akademski građanin dozvolio je sebi da nagne ka fašizmu uvjeravajući građane RS-a kako je promoviranje multikulturalne BiH od strane Komšića dio kontinuiranih napada na RS.

Sada je potpuno jasno da nije samo HDZ uzbuđen zbog činjenice da se EU u svojim dokumentima odrekla konstitutivnosti u BIH, što je jedan od Komšićevih značajnih dometa u vanjskoj politici.Jasno je i vlastima u RS da građane više niko neće moći ignorisati i diskriminirati kao do sada pa se trude preko svojih glasnogovornika plasirati nebuloze poput Karanovićeve da Komšićeva borba za multikulturalnu BiH predstavlja krivično djelo. Ako jeste Karanu i njemu sličnim niko ne brani da sami podnesu krivičnu prijavu. Problem je što Karan zna da u izjava predsjedavajučeg Predsjedništva BiH nema krivičnog djela pa je postao neoprezan i u pomoć pozvao nikog drugog nego Schmidta.

S obzirom da je Karan profesor Ustavnog prava sada bi svima trebalo jasno da političari iz RS-a svojom blokadom države neosnovano nanose štetu svima, pa i RS-u. Karanov istup je ujedno i poziv Schmidtu da i praktično pokaže svoj legitimitet i sa političke scebne skloni sve koji djeluju antiustavno i protive se poštivanju zakona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo