Srijeda, 20 listopada, 2021

Strahota: Sarajka zapela za armaturu usred Titove ulice, umalo ostala bez oka… Pukla joj i arkada!

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Neimenovana Sarajka umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal Avaza da je zapela za armaturu te pala na tramvajske šine s trotoara.

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila 2. septembra u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva, kada su povrijeđena dva pješaka, dobila je još jednu, naknadnu žrtvu.

Naime, u nesreći je žena s terencem, prije nego što će pokositi pješake, slomila betonske čunjeve i žardinjere ispred Centralne banke.

Betonski čunjevi, iako su prošle tri sedmice od nesreće, sanirani su, ali ne svi. Na nekim mjestima ostali su samo komadi armature koji predstavljaju opasnost za pješake, pogotovo jer se radi o izuzetno frekventnom mjestu – tramvajskoj stanici kod takozvane Čeke.

Sarajka (identitet poznat redakciji, op.a.) umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal Avaza da je zapela za armaturu te pala na tramvajske šine s trotoara.

Foto: Avaz.ba

– Sreća je da je bilo zeleno za pješake, da me auto nije “pokupilo”. Petero ljudi mi je pomagalo, jer mi je napukla arkada. Jedna gospođa mi reče „zapeli ste na ove šiljke“. Neke su i zavrtali da izgledaju manji. Meni se valja liječiti na pravdi Boga, što se kaže, zbog javašluka usred grada. Šta je tek, kad se malo odmaknemo – pita se naša sagovornica.

Ko je odgovoran?

Ona je ustupila i fotografije na kojima se vidi da je armatura, zaista, ostala na trotoaru. Također, poslala je i fotografije na kojima se vide strahovite povrede koje je zadobila i prava je sreća da nije ostala bez oka.

– Ovakav javašluk, usred Titove, od Vječne vatre do Čeke i Centralne banke… Nisam sigurno jedina i govorim zbog drugih kojima bi se isto moglo desiti. Ko je uopće odgovoran, ko skida i postavlja ove „čunjeve“ – zaključuje ogorčena Sarajka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo