Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Stranka Dijaspore: Novac iz Elektroprenosa neće biti utrošen za investicije

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: Bh-index)
Ilustracija (Foto: Bh-index)

Stranka Dijaspore Bosne i Hercegovine uputila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i šefu delegacije Evropske unije u BiH Peteru Sorensenu pismo u kojem upozoravaju da je novac koji će biti povučen iz Elektroprenosa, prema dogovoru iz Bruxellesa, neće biti upotrijebljen za investicije, nego za izbore i plate administracije.

Smatraju da je Sorensen jednako odgovoran za potrošnju tog novca koji je namijenjen budućim generacijama te da “nema pravo da dijeli novac već poznatim pljačkašima narodne imovine”.

– Vi ste saučesnik u ovoj raboti i odgovarat ćete isto kao i neposredni izvršioci i njihove gazde – stoji u saopćenju u kojem se traži da se odmah zamrznu sve aktivnosti o ovom pitanju jer se taj novac ne smije trošiti 10 godina.

Također, zatražili su o javnog tužioca da odmah reagira i spriječi pljačku, te naglašavaju da se pismo može smatrati krivičnom prijavom, rečeno je na kraju saopćenja Stranke dijaspore BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo