Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Stranka za BiH: BH Gas i Energoinvest nemarom dijele BiH

Nemojte propustiti

Stranka za BiH saznala je da su danas u Zvorniku, na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, poskidani svi mjerači protoka gasa koji su bili u vlasništvu BH Gasa, kao jedinog ovlaštenog uvoznika gasa u našu zemlju, saopćeno je iz te stranke.

U saopćenju se navodi da je mjerače poskidala kompanija Gaspromet Pale, „čime je BH Gas ostao bez mogućnosti mjerenja gasa na primopredajnim mjestima u Zvorniku“.

Dodaje se da nakon ovog čina prvo mjesto mjerenja ulaska plina za BH Gas od sada će biti u Kladnju.

– Ovo je prvi put nakon 18 godina da ova kompanija nema mjernih mjesta u Zvorniku, a mjerači su sada ničiji, jer BH Gas nije izrazio želju da ih preuzme. Ono što javnost treba da zna jeste da je ovo skidanje mjerača urađeno u skladu s Uputstvom o pojednostavljenom carinskom postupku koje je usvojila Uprava za indirektno oporezivanje – navodi se u saopćenju.

Tim Uputstvom, navode iz Stranke za BiH, svi učesnici u poslovima sa gasom su trebali obezbijediti licence i pet mjeseci nakon objave Uputstva kompanije iz FBiH (BH-Gas i Energoinvest) to nisu uradile.

– Sve kompanije iz manjeg bh. entiteta su uradile po uputstvu i time stekle uslove za bavljenje poslom kako je to predviđeno. Ovim neodgovornim činom ljudi koji vode BH Gas i Energoinvest, nastavlja se destrukcija gasnog sektora, dijeli BiH. Kako sada stvari stoje, nemar odgovornih osoba završit će preuzimanjem posla sa gasom od strane manjeg bh. entiteta – saopćeno je iz Stranke za BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo