Petak, 22 listopada, 2021

„Stranke pravde i povjerenja“ Živka Budimira: Od danas zvanično još jedna politička stranka u BiH

Nemojte propustiti

Osnivačka skupština stranke, čije je formiranje najavio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir po istupanju iz Hrvatske stranke prava BiH, biće održana danas u Sarajevu, potvrdio je Budimir u izjavi agenciji Fena.

budimir1„Bit će to stranka desnog centra i zvaničan naziv će joj biti Stranka pravde i povjerenja. Od kada je najavljeno osnivanje, do sada se pridružilo više od 1.000 članova“, naveo je Budimir.
Kao tri temeljna cilja ovog novog političkog subjekta istakao je očuvanje Bosne i Hercegovine, jednakopravnost bh naroda i ostalih, te svih građana Bosne i Hercegovine, kao i borbu protiv korupcije. Privredni razvoj BiH i društvo znanja su ciljevi koje je istakao odmah potom.

Na osnivačkoj skupštini biće imenovani predsjednik i članovi Predsjedništva, a do polovine juna će biti održana izborna skupština, kada će biti imenovana sva stranačka tijela.
„Kadrovski sastav vođstva, čije imenovanje predstoji na osnivačkoj skupštini, pokazaće opredjeljenje o angažovanju mladih ljudi kojih već sad ima oko 30 posto među članovima“, kaže Budimir.

Naglašava da stranka vodi računa i o učešću žena u njenom članstvu, te da je otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine.

„Na osnivačkoj skupštini biće usvojen stranački statut i drugi dokumenti, kako bi ona mogla da se registruje i zakonski djeluje“, kazao je Budimir.

Osnivačka skupština biće održana u sali u kojoj sjednice održava Parlament FBiH i počeće u 13 sati.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo