Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Strašna drama u hladnoj rijeci: Mladića izvukli, iza djevojke je ostao samo ruksak…

Nemojte propustiti

550a77d6-ac7c-428c-a563-709bd973813c-potraga-preview

Upali su u rijeku oko 19 sati u blizini mosta u Požegi, u Hrvatskoj. U potragu su se uključili i pripadnici HGSS-a – prenosi Jutarnji list

Na brani rijeke Orljave u Cerničkoj ulici u Požegi (kod zaobilaznice) u srijedu navečer pokrenuta je potraga za djevojkom koja je upala u hladnu rijeku zajedno s mladićem. Mladi je par u vodu upao oko 19 sati u zasad nejasnim okolnostima.

Kako piše 034portal, mladić (20) je iz rijeke izvučen, prebačen je u bolnicu i, premda je pothlađen, osjeća se dobro. Za djevojkom su ubrzo počeli tragati ronioci Ronilačkog kluba Požega te Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), no zasad su pronašli samo djevojčin ruksak s njezinim osobnim stvarima. Uočili su ga ispod mosta.

Uvjeti za potragu su loši, voda je hladna, a brana se ne može zatvoriti jer bi za to trebalo 24 sata. Zbog loših je uvjeta nešto prije 22 sata potraga privremeno obustavljena i trebala bi biti nastavljena u jutarnjim satima.

‘Pretražili smo područje oko slapa gdje se sve dogodilo i nismo pronašli tijelo djevojke. Riječ je o vrlo složenoj potrazi jer je voda na tom mjestu vrlo brza i vodostaj je visok. Taj slap se već unatrag desetak godina pokazao vrlo opasnim i tu je već bilo tragičnih događaja. Zbog toga smo cijeloj situaciji pristupili vrlo ozbiljno. Pretraživali smo dno korita Orljave. Evidentno je da tražimo tijelo jer nakon toliko vremena od samog pada u vodu nema nikakvih izgleda da je djevojka živa’, rekao je za 034portal pročelnik požeške stanice HGSS-a dr. Dario Švajda.

Dodao je da je teško sa sigurnošću tvrditi da je tijelo djevojke još uvijek pod slapom te će tijekom četvrtka potragom biti obuhvaćeno korito Orljave sve do nekoliko kilometara udaljenih Vidovaca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo