Subota, 19 lipnja, 2021

Strava u Houstonu: Pronađene zatočene osobe, neke bile zarobljene 10 godina

Nemojte propustiti

Najmanje četiri muškarca potvrdila su istražiteljima da su zatočeni protiv njihove volje, a vlasti još uvijek istražuju jesu li i četiri žene, koje su pronađene u zatočeništvu u kući također bile zatočene protiv volje, objavila je teksaška policija.

Ilustracija
Ilustracija

Muškarci su u dobi od 50 do 80 godina, objavila je policija. Istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi tačnu dob, te identitete žena pronađenih u kućama, za koje je policija tvrdi kako postoji mogućnost da boluju od mentalnih bolesti. Jedan je muškarac priveden na ispitivanje, ali policija nije podigla nikakve optužnice, javlja CNN.

Policija je zatočene muškarce otkrila nakon što je dobila anonimnu dojavu o njima. Kada je policija došla ne teren provalili su ulazna vrata, a u kući su pronašli, kako je rekao policijski glasnogovornik Kese Smith, “smeće svuda uokolo, te sobu bez stolica i kreveta”. Policajci su zatekli trojicu pothranjenih muškaraca koji su, pretpostavlja se, živjeli u preuređenoj garaži. Nije jasno gdje su boravile žene.

Ekipe hitne pomoći odvele su muškarce koje su zatekli u bolnicu. Jedan je od muškaraca rekao policiji da je u kući zatočen čak 10 godina.

Policija sumnja da je ljude zatočio neko ko se koristio njihovim penzijama i socijalnim primanjima. Sumnja se da su neke od zatočenih osoba beskućnici koje je iskoristio netko ko im je obećao topli obrok, pivo ili možda cigarete, prenosi Dnevnik.hr.

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo