Petak, 25 lipnja, 2021

Strava u Moldaviji: Doktori u operacijama koriste bušilicu i kliješta (Video)

Nemojte propustiti

Liječnici u moldavskoj državnoj bolnici u operacijama koriste građevinski alat, uključujući i električnu bušilicu te kliješta, piše Reuters koji je o cijelom slučaju objavio i prilog.

U uznemirujućoj snimci koja je procurila u medije i na internet, jasno se vidi korištenje alata u operacijama. Snimka, koju je pustila moldavska državna televizija, snimljena je u dječjoj bolnici u Chisinau, navodno ovog ponedjeljka.

– Ovo je obična građevinska bušilica koja nije namijenjena za medicinske svrhe. Ne možemo je potpuno sterilizirati kako bi je liječnici uzeli u ruke pa ih medicinske sestre drže u rukama dok ih mi usmjeravamo – kazao je ravnatelj traume u bolnici Grigore Rusanovsici.

Liječnici upozoravaju da bolnica već godinama nije dobila novu opremu.

– Bušilicu koristimo već decenijama, a bez uspjeha su bili svi naši pokušaji da dobijemo novu medicinsku opremu – kazao je liječnik Nicolae Curca.

No, glavni liječnik u bolnici, Nicolae Starciuc, je rekao lokalnim medijima kako su drugi liječnici pustili snimku u medije kako bi njega ocrnili.

– Ne vjerujem da je ovo bušenje iz operacijske dvorane – rekao je šef zdravstvenog odjela u Chisinauu Mihai Moldovanu.

Premijer Iurie Leance je naredio ministru zdravstva Andrei Usatii da odmah pokrene istragu o incidentu. Ministar je kazao lokalnoj televiziji da je korištenje kućanskih alata dozvoljeno u određenim situacijama, no i da ta bolnica ima primjerenu opremu.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo