Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Strava u selu Drenovac kod Velike Kladuše: Sele iz kuća zbog najezde zmija!

Nemojte propustiti

Mještani sela Drenovac, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Velike Kladuše, tvrde kako je njihovo mjesto i dalje pod pravom opsadom zmija koje se uvlače u kuće i predstavljaju veliku opasnost po stanovnike.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Nakon što se prije mjesec dana, zbog zmija, porodica Okić morala iseliti iz svog porodičnog doma, ista sudbina zadesila je ovih dana i porodicu Kajtezović. Prema riječima bračnog para, Rifeta i Bajrame Kajtezović, život u njihovoj kući postao je neizdrživ zbog najezde zmija.

“Pokušavali smo ih otjerati na sve moguće načine, ali je sve bilo uzalud. Jednostavno, prosto izviru sa svih strana i jedini spas je da sa troje maloljetne djece napustimo kuću”, kažu Kajtezovići.

Prema njihovim riječima, i drugi mještani muku muče sa zmijama, koje su svoja legla napravile u oronulim i dotrajalim stambenim objektima kojih u ovom siromašnom selu ima veliki broj.

VEZANO: Zmijsko leglo otkriveno u porodičnoj kući, porodica pobjegla sa četvero male djece!

“Prijavili smo ovaj problem lokalnim vlastima, dolazili su vatrogasci i rekli da ništa ne mogu učiniti. Iz Centra za socijalni rad su nas savjetovali da se iselimo iz kuće, ali problem je što nemamo gdje”, kaže Rifat Kajtezović.

Dodaje kako u posljednjih nekoliko dana spavaju napolju nakon što ga je ugrizla zmija.

“Nisam išao doktoru, već sam sebi sanirao ranu. Ne znam jesu li u pitanju otrovnice ili neke druge zmije, ali je život pored njih postao neizdrživ”, žali se Kajtezović.

U Veterinarskoj stanici u Velikoj Kladuši ističu kako ne znaju šta je uzrok problema koje mještani sela Drenovac imaju sa zmijama.

Izvor: Nezavisne novine

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo