Subota, 27 studenoga, 2021

Poznati detalji stravičnog propusta u RS: Muškarac iz Banjaluke opisao agoniju nakon što je smješten među zaražene koronom

Nemojte propustiti

U vrijeme dok su smještali petoro potpuno zdravih Banjalučana, koji su došli u pratnji sa prelaza Gradiška u SC “Nikola Tesla”, u ovom studentskom domu već je satima boravio i šesti Banjalučanin, koji je došao sa prelaza u Šamcu.

Banjalučanin, čiji je identitet poznat redakciji Srpskainfo, žrtva je katastrofalnog propusta nadležnih službi i policije i do detalja je otkrio šta se dešavalo kritičnog dana, kada je potpuno zdrav greškom smješten u karantin u kojem su osobe zaražene korona virusom.

Smatra da je prvi propust u lancu napravio policajac, koji je grupu s graničnog prelaza Gradiška dovezao do Studentskog centra “Nikola Tesla”, umjesto u Srednjoškolski dom, i rekao im da uđu unutra.

– Iz Gradiške smo krenuli u koloni od 20-ak auta. Neki su otišli za Federaciju BiH, neki za druge gradove. Ostala su samo dva auta za Banjaluku. Ispred nas je sve vrijeme išao policajac na motoru – prisjetio se Banjalučanin.

Nakon ulaska u Banjaluku policajac na motoru je skrenuo za Studentski centar “Nikola Tesla”.

– Policajac nam je rekao da parkiramo vozila i uđemo unutra – ispričao je Banjalučanin.

Ogorčeni Banjalučani i po ulasku u karantin sa zaraženim pacijentima i medicinskim radnicima, koje su vidjeli, uzaludno su govorili da su zdravi i da ne smiju biti u SC “Nikola Tesla”.

– Kad smo ušli rekli smo medicinskim radnicima da nismo zaraženi. Pitali smo ih šta tražimo uopšte u studentskom domu, na šta smo dobili odgovor da su u SC “Nikola Tesla” svi pozitivni, ali da nemaju simptome – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Medicinski radnici u SC “Nikola Tesla” Banjalučanima su potom rekli da će ih smjestiti na treći sprat, jer tamo, navodno, nema nikoga.

– Stavićemo vas na treći sprat, tamo nema nikoga, bićete sami u sobi. Ne izlazite iz njih – prenosi ovaj Banjalučanin njihove riječi.

Međutim, na putu do soba petoro Banjalučana je ipak srelo jednu osobu zaraženu virusom korona, i to u hodniku.

– Pet minuta kasnije došli su po nas i rekli nam da siđemo da nas doktori pregledaju. Dok smo čekali doktore došla je policija i šef Civilne zaštite. Rekli su nam da je u pitanju greška i da će nas prebaciti u Centar “Zaštiti me”, jer više ne smijemo ni u Srednjoškolski dom, jer smo sada potencijalno zaraženi – ispričao je Banjalučanin dodavši da će zbog svega kroz šta je prošao, a zajedno s ostalim kolegama, tužiti institucije.

U vrijeme dok su smještali petoro potpuno zdravih Banjalučana, koji su došli u pratnji sa prelaza Gradiška u SC “Nikola Tesla”, u ovom studentskom domu već je satima boravio i šesti Banjalučanin, koji je došao sa prelaza u Šamcu.

Sve su nakon uočene greške prebacili kasnije u Centar “Zaštiti me”.

Srpskainfo je ekskluzivno pisala o katastrofalnom propustu policije i nadležnih službi, koji su potpuno zdrave ljude smjestili u karantin u kojem se nalaze osobe zaražene virusom korona, umjesto u Srednjoškolski dom, gdje idu osobe koje su stigle iz inostranstva.

Iz Policijske uprave Banjaluka su tek nakon objavljivanja svih detalja u ovom slučaju saopštili da će pokrenuti unutrašnje postupke i utvrditi odgovornost policajaca koji su dovezli građane u SC “Nikola Tesla”.

Niti jedna druga institucija u Republici Srpskoj, izuzev Policijske uprave Banjaluka, za sada nije preuzela svoj dio odgovornosti za nezapamćen propust, piše portal SrpskaInfo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo