Nedjelja, 2 travnja, 2023

Stravičan slučaj u BiH: 28-godišnjak oteo i silovao svoju 23-godišnju suprugu. Protiv njene volje držao je u kući dva dana

Nemojte propustiti

28-godišnjak ranije nije hapšen, ali je u Odžaku poznat kao osoba koja je sklona konzumiranju marihuane.

Dvadesetosmogodišnji B. K. iz Odžaka oteo je svoju 23-godišnju suprugu i silovao je, saznaje Oslobođenje.

Sve se dešavalo 15. februara oko 17 sati kada je B. K. suprugu na silu odveo u porodičnu kuću svojih roditelja u Odžaku.

On je žrtvu, protiv njene volje, držao u kući dva dana i u tom periodu ju je silovao. Ona je 17. februara uspjela da se oslobodi i pobjegne te sve prijavi policiji, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona nam je potvrđeno da je oštećena 17. februara došla u Policijsku stanicu Odžak prijavivši supuga za silovanje. Po prijavi je postupljeno te je obavljen razgovor sa oštećenom koja je izjavila da je silovana.

– O događaju su obaviješteni dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije koji su na mjestu događaja obavili uviđaj nakon kojeg je osumnjičeni uhapšen i smješten u prostorije za smještaj uhapšenih osoba u PU Odžak. Kasnije je predat službenicima sudske policije – rečeno nam je u MUP-u.

Kako saznajemo, Općinski sud u Orašju je na zahtjev Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom i to zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje tri godine ili teža kazna.

Saznajemo i da 28-godišnjak ranije nije hapšen, ali je u Odžaku poznat kao osoba koja je sklona konzumiranju marihuane.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo