Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Stravičan slučaj u BiH: Golim rukama udavio majku pa tijelo bacio u bunar

Nemojte propustiti

Oslobođenje nezvanično saznaje da je nesretnu ženu rukama udavio njen sin, koji je nakon ovog događaja smješten na Psihijatrijsku kliniku na liječenje.

Hana Jašarević, koja je prošle sedmice pronađena mrtva u bunaru koji se nalazi u dvorištu porodične kuće u naselju Mahala kod Sapne, udavljena je.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, još uvijek se radi na identifikaciji počinitelja, ali i motivima zločina. Oslobođenje nezvanično saznaje da je nesretnu ženu rukama udavio njen sin, koji je nakon ovog događaja smješten na Psihijatrijsku kliniku na liječenje.

Saznajemo i to da je Hana Jašarević ubijena noć prije nego je istražnim organima prijavljen njen nestanak.

Njeno tijelo, podsjećamo, nađeno je 2. novembra a pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su o tome obavijestile komšije nesretne 65-godišnjakinje.

Oni su naveli da je Hana Jašarević bila za primjer svima, te se nikad nikome nije zamjerila. Komšije su kazale i to da 65-godišnjakinja ima sina, koji je psihički bolesnik, i koji ju je često maltretirao. Navodno ga je u nekoliko navrata prijavljivala nadležnim institucijama, ali niko nije reagovao.

Na smrtovnici među ožalošćenima nije naveden sin

Dženaza Hani Jašarević klanjana je jučer ispred Nove džamije u Gornjoj Sapni, a ukopana je na mezarju Gornja Sapna. Na smrtovnici je navedeno da su ožalošćeni kćerka Eisa, te porodice, Jašarević, Noćić, Salihović te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo