Utorak, 26 listopada, 2021

Stravičan zločin u Kiseljaku: Mještani Gomionice i Gromiljaka u šoku – FOTO

Nemojte propustiti

Foto: H. Cukle/Avaz
Foto: H. Cukle/Avaz

Kiseljak – Stravičan zločin izazvao je šok i nevjericu u Gomionici, među članovima porodice Babaluk, ali i okolnim naseljima područja Gromiljak koji se nalazi u sastavu općine Kiseljak. Najmanje trojica maskiranih pljačkaša u ponedjeljak uvečer, oko 21 sat, upali su u porodičnu kuću penzionera Salke i Hajre Babaluk.

Suprugu Hajru pljačkaši su zatekli u staji, vezali su joj noge, ruke, stavili povez na usta te je ozlijedili u predjelu glave. Salko je pronađen mrtav, vezanih ruku i nogu, u ljetnjoj kuhinji. Hajra je nakon nekoliko sati uspjela dozvati pomoć. Vezanu i ozlijeđenu majku te ubijenog oca pronašao je sin Vahid, piše portal Artinfo.ba

“Negdje iza pomoći pozvala me žena koja živi u blizini i rekla da čuje zapomaganje moje majke. Odmah sam dotrčao do kuće roditelja, zatekao majku vezanih ruku i nogu, s povredama na glavi. U ljetnjoj kuhinji našao sam mrtvog oca. Majka kaže da su bila najmanje trojica s maskama na glavi”, ispričao je Vahid Babaluk, sin ubijenog. Prema njegovim i riječima njegove majke koja je još uvijek u šoku doznali smo da su pljačkaši odnijeli oko tri hiljade maraka.

Husnija Babaluk, brat ubijenog Salke kaže da je u Gomionici kao i svugdje dosad bilo pljački, ali njegov brat dosad nije bio na meti pljačkaša. Ubijeni Salko i njegova porodica u Gomionici i cijelom kraju cijenjeni su kao pošteni i izuzetno radišni ljudi.

Vahid Babaluk: Zatekao vezanu majku i ubijenog oca
Vahid Babaluk: Zatekao vezanu majku i ubijenog oca/Foto: Artinfo.ba

Iako oboje u penziji, aktivno su se bavili poljoprivredom te hranom opskrbljivali mnoge porodice na području ove općine.

O Salki Babaluku i njegovoj porodici riječi hvala imaju sve komšije, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

“Svi smo mu u ovom kraju u šoku. Salko i porodica Babaluk cijenjeni su ljudi. Ali lopovi očito ne prezaju ni od čega. Mislim da je oštrija kaznena politika jedino rješenje. Lopovima koji ubijaju starce jedino se može sudit po kratkom postupku”, kaže Mirjana Barbić, mještanka susjednog Gromiljaka, prenosi portal Artinfo.ba

I dok su pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije obavljali uviđaj, komšije i članovi obitelji ubijenog Salke te prestrašene i šokirane mu supruge Hajre nagađaju da su pljačkaši doznali da je Salkoo nedavno kupio njivu te prodao junicu i tele. Pretpostavili su da Salko ima novca te su ga odlučili opljačkati. Tijelo Sakle Babaluka poslano jer u utorak na obdukciju u Visoko nakon čega će biti obavljen pokop.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo