Petak, 15 listopada, 2021

Stravična nesreća kod Prijedora: Dječak Aldvin Čehić preminuo na putu do bolnice nakon što ga je pritisla betonska ploča

Nemojte propustiti

tragedija-prijedor

Aldvin se igrao sa braćom Denisom i Amorom, a u jednom trenutku ploča se stropoštala na dječaka, te je po oca odmah otišao najmlađi Denis

Aldvin Čehić, mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, preminuo je u kolima hitne pomoći na putu prema Prijedorskoj bolnici od povreda zadobijenih kada se, tokom igre, na njega stropoštala betonska ploča od šupe.

Nesreća se dogodila jučer oko 18 sati, samo 20-ak metara od Aldvinove porodične kuće, a sve je počelo bezazlenom igrom.

Aldvin se igrao sa braćom Denisom i Amorom, a u jednom trenutku ploča se stropoštala na dječaka, te je po oca odmah otišao najmlađi Denis.

Arnel Čehić, otac smrtno stradalog dječaka, kazao je za Dnevni avaz da je slika bila stravična, te je uz pomoć komšija uspio podići betonsku ploču.

Vidjevši da dječak nije pri svjesti, otac mu je dao umjetno disanje, a dječak je u jednom trenutku povratio, ali se nije budio.

Za nekoliko minuta stigla su kola hitne pomoći, međutim sve što su ljekari u bolnici mogli uraditi je konstantovati smrt.

Tragično stradali dječak bio je učenik petog razreda Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Donjoj Ljubiji.

Na licu mjesta trenutno se nalazi policija, a sutra ujutro bit će obavljen uviđaj, najvjerovatnije u prisustvu dežurnog tužioca okružnog tužilaštva iz Banje Luke. Kako saznajemo, bit će obavljena i obdukcija tijela stradalog dječaka.

Ono što je tragično u cijeloj ovoj priči je da otac Arnel ne zna kako i od čega će ukopati svoje rođeno dijete. Naime, sada već četveročlana porodica Arnela i Mirjane Čehić živi od 105 KM dječijeg doplatka i povremenog Arnelovog nadničenja.

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći porodici Čehić, da na najbolji način na bolji svijet isprate nesretno dijete, mogu se javiti Arnelu Čehiću na broj telefona 065/353-791.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo