Subota, 27 studenoga, 2021

Stravična nesreća: Policajac pri velikoj brzini golfom udario u autobus i poginuo

Nemojte propustiti

Nermin Čatak (41), policajac iz Bosanske Gradiške, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak, u ranim jutarnjim časovima, u Ulici Prvog krajiškog korpusa u Bosanskoj Gradišci. On se, vozeći svoj automobil golf 4, oko 7.30 direktno sudario s autobusom iveko, u vlasništvu preduzeća “Autoprevoz Gradiška”, koji je vozio Goran Fejzović.

Vozač autobusa je lakše povrijeđen, a alko-testiranjem utvrđeno je da nije imao alkohola u kvi. Saobraćajna nesreća desila se nedaleko od banjalučkog mosta, na cesti koja vodi prema graničnom prelazu.

Svjedoci koji su vidjeli šta se desilo tvrde da je autobus išao iz pravca autobuske stanice prema garaži preduzeća i da je iz suprotnog pravca velikom brzinom naišao Čatak, koji je prešao na suprotnu stranu ceste i podletio pod autobus.

Tada je došlo do stravičnog sudara, u kojem nesretni policajac nije imao šansu da preživi, jer se motor automobila bukvalno pomjerio na prednje sjedište.

Svemu je možda kumovao i umor, jer se, prema nezvaničnim informacijama, stradali vraćao iz noćne smjene. Nakon sudara davao je znakove života, ali je ubrzo preminuo u svom smrskanom automobilu.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka rekli su da je nakon uviđaja, dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve istražne radnje kako bi se ova nesreća rasvijetlila, a u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci naložena je obdukcija tijela.

Inače, kako smo uspjeli saznati, stradali policajac je 2005. godine bio optužen da je od jednog vozača 2003. godine uzeo mito od 40 maraka, ali je kasnije oslobođen krivice i vraćen na posao.

Ispostavilo se da su pojedine njegove kolege policajci izbjegavali da s njim idu u patrole, jer nije želio da uzima novac od vozača, pa su mu pokušali smjestiti kako bi ga uklonili s ulice gdje su mnogi uzimali pozamašne sume novca. Ovoj nesreći prethodila je pogibija Banjalučanina Momira Mitića, koji je u četvrtak, vozeći automobil mazda, stradao na putu Ljubinje – Mostar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo