Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Stravična saobraćajna nesreća kod Mostara: 25-godišnjak iz Sarajeva kombijem usmrtio pješakinju

Nemojte propustiti

Na magistralnoj cesti M-17 u mostarskom mjestu Salakovac danas se u 14.45 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala pješakinja 63-godišnja M. M., državljanka Republike Hrvatske.

Nesreća u Salakovcu kod Mostara (Foto: Dnevni avaz)
Nesreća u Salakovcu kod Mostara (Foto: Dnevni avaz)

Kako  je  za Avaz potvrdio dežurni kantonalni tužilac Mirko Miličević koji je rukovodio uviđajem, na nju je, krećući se iz pravca Sarajeva ka Mostaru, naletio kombi kojim je upravljao 25-godišnji E. K. iz Sarajeva, tom prilikom je odvacivši ispod ceste, kao i njeno vozilo koje je bilo parkirano na proširenju.

– I ona se, također, kretala u svom putničkom vozilu Maruti iz pravca Sarajeva ka Mostaru. Još uvijek ne znamo kako je došlo do ove ali pretpostavljamo da je ona skrenula na proširenje pored ceste, izašla iz svog vozila te je pokušala prijeći cestu. Tada je naletio kombi koji je pokupio i nju i njeno parkirano vozilo – kazao je Miličević.

Istakao je kako se sada intenzivno radi na utvrđivanju uzroka izbijanja nesreće.

Sada trebamo vidjeti da li je vozač kombija sišao s ceste. Također, tragovi kočenja su vrlo značajni. Urađen je uviđaj a sutra će biti i obdukcija tijela nastradale. Izdata je naredba da se uzme krv krv i njemu i nastradaloj pa ćemo vijedjeti koliki je čiji doprinos u ovoj nesreći bio. Također će se uraditi i saobraćajno, strojarsko te sudsko-medicinsko vještačenje – dodao je Miličević.

Na licu mjesta novinari pomenutog lista su zatekli mladića Elvedina Kadrića, koji živi u kući preko puta koje se desila ova nesreća. Kadrić je s bratom prvi priskočio unesrećenoj ženi u pomoć ali, kako nam je kazao, ona je već bila mrtva.

Bila je skroz ispod kombija. Pokušali smo da joj pomognemo ali nažalost već je bila mrtva. Valjda je ona stala pored ceste, kako bi u trafici preko puta, kupila sebi nešto. Žalila se tamo da joj se nesvjesta. Šta je bilo dalje ne znam – kazao nam Karić, citira ga Avaz.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo