Četvrtak, 23 rujna, 2021

Stravične nesreće na bh. cestama: Tijelo vozača tri sata izvlačili iz vozila

Nemojte propustiti

Aleksandar Rajković (39) iz Srbije poginuo je juče popodne kada je kamionom sa cisternom sletio u mjestu Burumac, opština Šamac, a u toj stravičnoj nesreći potpuno je smrskana kabina, pa je spasiocima trebalo gotovo tri sata da izvuku njegovo tijelo!

Stravična tragedija dogodila se i danas ujutru kod Srebrenika, gdje je u podlijetanju pod kamion poginuo vozač pasata Jakov Veselčić (46), inače pripadnik Oružanih snaga BiH, iza kojeg su ostali troje djece i supruga, pišu Nezavisne novine.

Izvor Nezavisnih novina potvrdio je da je Veselčić bio stariji vodnik 1. klase Pete pješadijske brigade u Tuzli.

Nesreća na putu Šamac – Brčko, u mjestu Burumac, dogodila se u utorak u 13.40, kada je sa puta sletio kamion mercedes, s cisternom punom gasa. Kamion i cisterna, u kojoj je bilo oko 20 tona gasa, prevrnuli su se u kanal pored puta.

Na lice mjesta, pored policajaca, izašli su i pripadnici Vatrogasne jedinice Šamac i Modriča, kao i ekipa Hitne pomoći.

“U 16.30, nakon izvlačenja tijela, doktor mrtvozornik je konstatovao smrt vozača usljed zadobijenih povreda”, rečeno je iz PU Bijeljina.

Od 13.50, zbog bezbjednosti, na snazi je bila potpuna obustava saobraćaja, koji je normalizovan juče od četiri sata ujutru nakon bezbjednog uklanjanja cisterne s plinom.

Nesreća kod Srebrenika

A juče, oko šest časova ujutru, tragedija je zabilježena i u mjestu Ježinac, opština Srebrenik. Tu je došlo do frontalnog sudara. U udesu su učestvovali pasat i kamion skanija. Pripadniku Oružanih snaga, koji je putovao na posao u kasarnu u Tuzlu, nije bilo spasa.

“Vozač pasata je smrtno stradao na licu mjesta. Smrt je konstatovao ljekar iz Doma zdravlja Srebrenik. Tijelo je prebačeno u Komemorativni centar u Tuzli i dežurni tužilac je naredio obdukciju”, rekao je Izudin Šarić iz MUP-a TK.

Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Srebrenik izvadili su nastradalog iz automobila. Saobraćaj na ovom dijeli magistralnog puta Tuzla – Orašje bio je obustavljen do okončanja uviđaja. Policija, kako nam je potvrđeno, istražuje uzroke obje tragedije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo