Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Stravično: Američki ljekar tek rođenim bebama makazama rezao kičmu (Video)

Nemojte propustiti

Kermit Gosnel, 72-ogodišnji američki ljekar koji je vodio, danas zatvorenu, kliniku za žene slabijeg imovinskog stanja, proglašen je krivim za ubistvo tri bebe tokom pobačaja.

Gosnel je obavljao protivzakonite pobačaje u Klinici za žene slabijeg imovinskog stanja. Za njega je zatražena smrtna kazna, jer je tokom porođaja, u kasnim stadijumima trudnoće, porađao žive bebe i potom im namjerno makazama rezao kičmu, javila je agencija Rojters.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Monstrum Gosnel je smireno slušao presudu, tokom koje je jedna od članica porote plakala, a nakon koje je tužiteljka Džoan Peskatore zagrlila policijskog istražioca i takođe zaplakala.

Suđenje, za koje protivnici prava na pobačaj tvrde da su ga ignorisali mediji, zbog pristranosti prema zagovornicima tog prava, bilo je obilježeno slikovitim svjedočenjima.

Svjedoci su opisali kako su tek rođena djece disala, kretala se i glasala, te kako je Gosnelova klinika u Filadelfiji, tokom suđenja nazvana “kućom strave”, bila prljava.

Gosnel je takođe okrivljen za ubistvo iz nehaja u slučaju 41-ogodišnje Karnamaje Mongar iz Virdžinije, koja se predozirala lijekovima nakon što je kod Gosnela obavila pobačaj.

On je u zatvoru od hapšenja u januaru 2011. godine, a proglašen je krivim i za obavljanje 21 pobačaja nakon 24. sedmice trudnoće, što je u američkoj saveznoj državi Pennsilvaniji protivzakonito.

Pomoćnica ljekara Ajlin O’Nil (56) okrivljena je jer se lažno predstavljala kao ljekar i naplaćivala svoje “ljekarske” usluge.

Advokat Džek MekMejon je za CNN rekao kako će se žaliti na odluku. MekMejon je u vatrenom dvoipočasovnom završnom govoru rekao kako nijedna beba nije ubijena, jer su već bile mrtve nakon što je Gosnel na njima upotrijebio lijek digoksin.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo