Subota, 23 listopada, 2021

Stravično: Muškarac (29) silovao djevojčicu (15) i prijetio da će je ubiti!

Nemojte propustiti

Policiji je juče prijavljeno brutalno silovanje petnaestogodišnje djevojčice iz Čelinca, kod Banjaluke, saznaju “Nezavisne”.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U CJB Banjaluka su kratko naveli da je prijava zaprimljena, ali da detaljnije informacije o čitavom slučaju ne mogu otkrivati zbog interesa dalje istrage.

“Nezavisne” saznaju da je slučaj prijavila majka silovane djevojčice te da je ovaj slučaj uznemirio mještane Čelinca.

Prema navodima iz prijave, petnaestogodišnju djevojčicu silovao je Dragan P. (29) iz Čelinca.

“Sve je još u fazi provjera, kako medicinskih u vezi s povredama djevojčice, tako i provjera uopšte da budu utvrđene okolnosti čitavog slučaja. Ukoliko bude utvrđeno da je bilo silovanja, osumnjičeni će biti uhapšen”, izjavio je juče izvor “Nezavisnih” blizak MUP-u RS.

Prijavljeni dvadesetdevetogodišnjak, kako nam je potvrđeno, nema dosije u policiji.

Djevojčica je, kako saznajemo, upućena na ginekološki pregled, koji bi trebalo da utvrdi da li je imala povreda koje ukazuju da se radi o silovanju.

Našem listu juče je potvrđeno da je majka djevojčice u prijavi dostavljenoj policiji, između ostalog, navela da im je Dragan P. u nekoliko navrata slao i prijeteće SMS poruke.

U ovim porukama prijavljeni mladić je prijetio djevojčici da će je ubiti ukoliko čitav slučaj bude prijavila policiji.

Mještani Čelinca u šoku su primili vijest o slučaju silovanja djevojčice.

“Policija treba detaljno da istraži ovaj slučaj i ukoliko se ispostavi da se dogodilo silovanje, tog manijaka bi trebalo zatvoriti na dugogodišnju robiju”, izjavila je mještanka Čelinca, koja je željela ostati anonimna.

Prema Zakonu o krivičnom postupku RS, za krivična djela silovanja izriču se zatvorske kazne od jedne do 10 godina robije.

Posljednje silovanje u Banjaluci prijavljeno je u novembru prošle godine.

Policija je tada uhapsila Dragana Belecana (31) zbog sumnje da je pokušao da siluje svoju sugrađanku S.D. (35), koju je potom pretukao. Belecanu je nakon hapšenja i saslušanja određen jednomjesečni pritvor. Do sudskog epiloga u ovom slučaju još nije došlo.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo