Nedjelja, 1 listopada, 2023

Stravično: Pas težak 75 kg izgrizao djevojku (19)

Preporučeno

Gotovo 30 ugriza psa pretrpjela je Nataša Sikimić kada se 8. januara ove godine sa drugaricama kretala ulicom Starine Novaka u Vlasenici, zadobivši povrede od kojih se još oporavlja na Hirurškom odjeljenju zvorničke Opšte bolnice.

Foto: Glas Srpske
Foto: Glas Srpske

Devetnaestogodišnja Nataša ispričala je da se oko dva sata ujutro vraćala sa dvije drugarice iz kafića.
Napao ih je pas čija je vlasnica, kako Nataša kaže, imala konflikt sa jednom od njenih drugarica. Kaže da je vlasnica psa izašla ispred vrata i obratila im se po imenima.

Razmijenile su nekoliko rečenica i Nataša se sjeća da je krenula niz ulicu, a da je pas, za kojeg kaže da ima oko 75 kilograma, napao s leđa i oborio je, piše Glas Srpske.

– Branila sam se koliko sam mogla, pas me je izujedao najviše po nogama, a modrica ima i na leđima i glavi. Borila sam se koliko sam mogla, a gazdarica je sve vrijeme stajala, nije htjela da priđe i ona ga je čak i pustila, jer on sam ne bi izašao – priča Nataša.

Upravo se čita:  Tužan kraj potrage: 35-godišnja majka troje djece pronađena mrtva

Dodaje da je pas prvo napao njenu drugaricu, koju je pustio, po Natašinoj pretpostavci, jer je prepoznao, s obzirom na to da živi u komšiluku, a onda je preskočio do Nataše.

– Ujeo me je i za preponu i tada više nisam imala snage. Pritrčala je jedna od drugarica i tek onda je prišla i gazdarica i smirila ga. Uvele su me u kuću kod prijateljice, tada sam se onesvijestila i probudila sam se u bolnici – prisjeća se Nataša.
Nezvanično smo saznali smo da pas nije bio vakcinisan, zbog čega je djevojka duže zadržana u bolnici. Ona kaže da je bilo više od 30 ujeda po nogama, te da danas treba da joj ušiju dvije povrede.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Hirurg Milan Vidović rekao je da je pacijentkinja primljena sa ujednim ranama od psa, sa povredama koje su brojne po nogama, a ima ih i na desnoj ruci i desnoj preponi.

– Medicinski je zbrinuta, primila je antitetanusnu zaštitu, njeno stanje je stabilno – rekao je Vidović.
Nezvanično, pas je u vlasništvu je B. P. iz Vlasenice, koju juče nismo zatekli na kućnoj adresi.

Na ogradi kuće stajao je vidan natpis “čuvaj se opasan pas”, ali od B. P., a ni od psa nije bilo ni traga ni glasa. Očevici kažu da je napadu psa prethodila prepirka grupe djevojaka koje su se kretale tom ulicom i B. P, poslije čega je iza otvorene kapije istrčao pas i napao djevojku.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

Prva pomoć ukazana joj je u Domu zdravlja u Vlasenici, gdje nismo uspjeli da dobijemo detaljnije podatke o težini povreda jer ih na tajnost, kako su rekli, obavezuje zdravstveni kodeks.
U Policijskoj stanici u Vlasenici rekli su da se detalji o ovom incidentu još uvijek prikupljaju, te da će po završetku istrage biti podnesen izvještaj tužilaštvu.

Komandir Stanice Radosav Sekulić kazao je da nije u prilici da komentariše mogući sadržaj izvještaja, dodajući da će zavisiti od okolnosti pod kojima se incident desio i težine nanesenih povreda.

– Naravno da je u ovakvim slučajevima, zavisno od okolnosti, moguća krivična prijava, ali konačnu odluku poslije podnošenja izvještaja daće nadležno tužilaštvo – kazao je Sekulić, prenosi list.

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo