Srijeda, 3 ožujka, 2021

Stravično: Ruski lovci se izgubili u Sibiru, dvojica jačih pojeli slabijeg

Nemojte propustiti

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

Aleksandar Abdulajev, jedan od dvojice lovaca koje su spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije pronašli žive poslije dva mjeseca lutanja tajgama Sibira, priznao je da su on i njegov prijatelj pojeli trećeg čovjeka koji je s njima krenuo u lov

rusija-sibirAbdulajev, Aleksej Gorulenko i još dvojica muškaraca još u avgustu su krenuli automobilom ka reci Sutam, u blizini grada Dipkuna u Sibiru, ali su nazad morali da krenu pješice. Dvojica preživjelih morali su da pješače više od 100 kilometara po najtežim uslovima, a u divljini ih je pronašao spasilački helikopter.

Preživjeli su u početku tvrdili da su drugu dvojicu članova lovačke ekspedicije morali da ostave u lovačkoj kućici, jer je jedan od njih navodno bio povređen i nije mogao da nastavi put. Spasioci su, međutim, prateći njihov trag kroz tajgu, otkrili ljudske ostatke sa tragovima udaraca sjekirom. Veći dio mekog tkiva je nedostajao, a na kostima nije bilo tragova kandži ili zuba, što bi bio slučaj da su ih pojele životinje.

Živeli nedelju dana od ljudskog mesa

Kada je suočen s dokazima, Abdulajev je priznao da su on i Gorulenko pribjegli kanibalizmu, ali tvrde da je čovjek kojeg su pojeli već bio mrtav kada su odlučili da ga pojedu. Prema njegovim riječima, taj čin im je omogućio da prežive nedjelju dana.

Patolozi bi tek trebalo da potvrde uzrok smrti čovjeka čiji su ostaci pronađeni, kako bi utvrdili da li je umro prirodnom smrću ili je ubijen. Sudbina četvrtog člana ekspedicije još nije poznata, a potraga je u toku.

Ruski mediji spekulišu da cilj njihovog puta u Sibir nije bio lov, već potraga za rezervama zlata, kojih u tom dijelu Rusije ima u velikim količinama.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

Možda vas zanima i ovo