Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Stresan posao vas može ubiti

Nemojte propustiti

Naučna istraživanja su pokazala da stres povećava rizik od nastanka brojnih bolesti, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje. Španjolski naučnici su otkrili da stres negativno utječe na način na koje tijelo razgrađuje mast i povećava razinu lošeg holesterola.

zena_glavobolja5Stručnjaci već godinama iznova ponavljaju da su vodeći uzročnici kardiovaskularnih bolesti pušenje, nepravilna prehrana, sjedilački način života i pretilost. Stres te faktore čini još gorima, a u konačnici može uzrokovati prijevremenu smrt.

Naučnici su proučavali vezu između stresa na radnom mjestu i postotku masti koje tijelo razgrađuje.

U istraživanju, koje je objavljeno u časopisu ‘Scandinavian Journal of Public Health’, je sudjelovalo 90000 radnika.

Radnici, koji su izjavili da su na radnom mjestu izloženi povećanoj razini stresa su imali povećanu razinu lošeg (LDL) kolesterola, ali i triglicerida, prenosi Centar zdravlja.

“Ovo istraživanje pokazuje da konstantna izloženost visokoj razini stresa može uzrokovati prijevremenu smrt”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Carlos Catalina.

U današnje vrijeme je izloženost stresu u sve većim količinama, stoga je iznimno važno da usvojite neke od tehnika opuštanja, a stručnjaci predlažu one koje su se pokazale najučinkovitijima:

Aromaterapija

Masaža

Tjelovježba

Maženje ljubimaca

Slušanje glazbe

Topla kupka

(Vijesti.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo