Subota, 31 srpnja, 2021

Strogo se zabranjuje izlazak na prozore i balkone za vrijeme prolaska pape

Nemojte propustiti

Građani koji budu željeli pozdraviti papu Franju dok se bude vozio kroz Sarajevo, moći će to uraditi mahanjem s trotoara.

Ali ne pomišljajte da to uradite s prozora ili balkona, s obzirom na to da bi ove aktivnosti osiguranje moglo pogrešno shvatiti, piše Radiosarajevo.ba.

Sigurnosne službe koje osiguravaju papinu posjetu Bosni i Hercegovini izdale su upozorenje za građane u kojem mole za saradnju i razumijevanje.

Pridržavajte se ovoga:

Zatvorite prozore i ne boravite na balkonima tokom prolaska kolone s papom Franjom na trasi kretanja i na mjestima posjete, naglašava se u obavijesti.

Ukoliko se nalazite na ulici za vrijeme prolaska svečane kolone, ne bacajte predmete na trasu kretanja i na mjesta zadržavanja (cvijeće i slično), kao način pozdravljanja pape Franje, upozoravaju se građani.

Podsjećamo – lokacije na kojima će biti održane ceremonije povodom dolaska visokog gosta su:

Zgrada Predsjedništva BiH (ulica Maršala Tita),
Stadion Koševo,
Katedrala Srca Isusova,
Franjevački međunarodni studentski centar (naselje Grbavica),
Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II (naselje Otoka),

Važno je znati:

Ne parkirajte vozila u zonama trase kretanja i objekata koje će posjetiti papa Franjo.

Ne koristite privatna vozila, već organizirani prijevoz za dolazak u Sarajevo

Obratite pažnju na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata, uz trasu kretanja ili objekte posjete pape Franje. U slučaju uočavanja takvih osoba, molimo da odmah javite najbližem policijskom službeniku, ili pozovete 122 ili broj telefona 033/779-118, koji je posebno otvoren, vezano za ovu posjetu,

Odmah javite najbližem policijskom službeniku ili nazovite 122, ukoliko uočite sumnjive predmete, ostavljene bez nadzora,

Ne nosite oružje i druge predmete, pogodne za nanošenje ozljeda, te alkoholna pića.

Napominje se da će:

• u zonama i objektima koji se nalaze na trasi kretanja ili uz objekte boravka pape Franje biti pojačana prisutnost policijskih službenika, te im se možete obratiti za pomoć ili informacije,

• u objektima koji se nalaze uz trasu kretanja ili objekte boravka pape Franje, policijski službenici vršiti pojačanu kontrolu osoba koje ulaze u objekt, a posebno osoba koje tamo ne stanuju,

• policijski službenici na vozilima i ulaznim vratima zgrada koje se nalaze neposredno uz trasu kretanja pape Franje ostavljati pisane obavijesti o uklanjanju vozila.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo