Srijeda, 3 ožujka, 2021

Studenti nakon povratka kući ispričali detalje drame: Autobus išao desno pa lijevo, a onda sletio u kanal!

Nemojte propustiti

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinskog fakulteta doputovali su u Banju Luku, 13 sati nakon saobraćajne nesreće koju su doživjeli po povratku sa studijske posjete Gracu.

2bus-ktAutobus u kojem su bili sletio je s kolovoza i prevrnuo se kod Kutine, na autoputu Beograd – Zagreb.

Pojedini roditelji studenata smatraju da su nadležni trebali da reagiraju brže i u saradnji s organima u Hrvatskoj osiguraju raniji povratak akademaca u Banju Luku.

Primjedbe imaju i na činjenicu da su neki od roditelja obaviješteni tek jutros o nesreći, koja se dogodila pola sata iza ponoći.

Studenti, koji su nakon ljekarskog pregleda u sisačkoj i novogradiškoj bolnici pregledani, te pušteni na kućno liječenje, ispričali su novinarima u Banjoj Luci da je u momentu nesreće većina spavala, te da ne znaju šta bi mogao biti uzrok saobraćajne nesreće.

Nekolicina budnih je primjetila, kako su rekali, da se autobus, laktaškog autoprijevoznika „Teša-turs“ prvo pomjerao naizmjenice s lijeve na desnu stranu,a zatim sletio s puta i prevrnuo u kanal.

Od 26 povrijeđenih, koji su primljeni u bolnicu Sisak, dvije studentice, Vanja Glamočak i Nina Kondić, zadržane su na bolničkom liječenju zbog težih povreda, ali je njihovo zadravstveno stanje dobro. Ostalih deset pregledano je u bolnici u Novoj Gradišci.

I zdravstveno stanje studentkinje Marije Drobac je stabilno i bit će joj operisana nadlaktica u Kliničkom centru Banja Luka, gdje je na lični zahtjev prebačena nakon pregleda u bolnici u Sisku.

Hrvatski mediji prenose i da će policija protiv 38-godišnjeg vozača podnijeti krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nezgode.

Vlasnik „Teša-tursa“ Dragan Tešanović rekao je da je autobus bio ispravan, a da se nesreća, najvjerovatnije, dogodila zbog loših vremenskih i uvjeta na putu.

(Bh-index/FENA)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Možda vas zanima i ovo