Petak, 1 ožujka, 2024

Studentima iz BiH odobren ferijalni rad u Njemačkoj, evo do kad je rok za prijavu

Autor:Srna

Preporučeno

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisali posljednju godinu studija.

Studentima iz BiH odobreno je 150 mjesta za ferijalni rad u Njemačkoj u ovoj godini, od čega je 95 mjesta dodijeljeno studentima univerziteta u Federaciji BiH, 45 u Republici Srpskoj, te sedam u Brčko distriktu.

Rok za prijavu je 3. februar, a riječ je o radu tokom ljetnog raspusta u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Saveznom agencijom za rad Njemačke, objavila je Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

Upravo se čita:  Besana noć u još jednom bh. gradu zbog snažnog vjetra: Grana pala na ženu, intervenirali i vatrogasci

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisali posljednju godinu studija.

Ostali uslovi poziva odnose se na vrlo dobro i dobro poznavanje njemačkog jezika, raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca, da se studenti ne ograničavaju na neku regiju ili mjesto u kojem žele raditi, te da su spremni da rade u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi.

Upravo se čita:  FHMZ objavio prognozu za naredne dvije sedmice, Sladić se fokusirao na jedan dan

Više informacija o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za ferijalni rad studenata u Njemačkoj nalazi se na veb stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas