Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Studentski parlament za danas najavio protestnu šetnju prema Parlamentu BiH

Nemojte propustiti

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu danas u 14 sati organizuje masovno okupljanje studenata na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, odakle će se mirno i dostojanstveno krenuti u protestnu šetnju prema Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Studentski parlament, u saopćenju za javnost, navodi da je od samog početka dao podršku protestima za rješenje problema JMBG-a.

-Sada se potpuno uključujemo u protest i kao predstavnici najmasovnijeg i najstarijeg Univerziteta u BiH organizujemo naše studente, a i sve mlade sa planom da veliku masu studenata i mladih putem našeg projekta ‘studentski pohodi’ priključimo protestu – navodi se u saopćenju.

– Bez obzira na činjenicu da je blokada Parlamenta završena rano jutros, vjerujemo da je ovo tek početak borbe za promjene, borbe za bolje sutra svih nas. Prava se ne dobijaju, za prava se bori! – dodaje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Studentskog parlamenta Ahmed Nurković kazao je da je njihov osnovni motiv pozivanje na odgovornost naših parlamentaraca, ali i svih ostalih institucija, službi i službenika koji ne rade svoj posao, te nam tako svima uskraćuju budućnost kakvu zaslužujemo.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo