Utorak, 30 studenoga, 2021

Sud BiH donio naredbu da se Torić i Osmanović brane sa slobode

Nemojte propustiti

Foto: SIPA
Foto: SIPA

Velid Torić i Midhat Osmanović koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela organizovani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nakon jednomjesečnog pritvora pušteni su da se brane sa slobode.

Ovo je odluka Suda BiH, čiji sudija ima je izrekao određene zabrane.

Podsjećamo, u koordiniranoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH kodnog naziva „Partner”, postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e su 25.12.2013.godine, na području Tuzle slobode lišili Osmanovića i Torića.

Preciznije, oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo „Organizirani kriminal” u vezi sa krivičnim djelom „Primanje dara i drugih oblika koristi”, krivičnim djelom „Protuzakonito posredovanje” i krivičnim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.

Vlada TK je nakon toga Velida Torića razriješila dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, te na ovu poziciju imenovala Almiru Hurić, dosadašnju pomoćnicu direktora.

(RTV Slon)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo